Deltagare

JON PERMAN

Initiativtagare till projektet och verksamhetsledare för Konstfrämjandet Gävleborg. Jon jobbar även som konstnär i Kom till byn. Tillsammans med Karin arbetar han konstnärligt under namnet [krig]. Jon dokumenterar resorna genom ljudupptagning och har redigerat allt material till hemsidan. Han producerar även de olika resor

KARIN BÄCKSTRÖM

Initiativtagare till projektet och konstnär i Kom till byn. Tillsammans med Jon jobbar hon konstnärligt under det gemensamma namnet [krig]. Karin har dokumenterat resorna med sin kamera.

FREDRIK SJÖGREN

Fredrik praktiserade på Konstfrämjandet Gävleborg under 2016 och följde med konstnärerna på deras resor runt i Gävleborg. Med tiden skapade han sin egen roll i projektet och blev en viktig pusselbit i projektets dynamik. Speciellt då både Karin och Jon hade som uppgift att dokumentera resan, kunde Fredrik fokusera på att uppleva situationerna tillsammans med de olika gästerna. Fredrik har studerat på Konstskolan i Gävle.

SAGA HEDLUND

Saga följde med projektet till Hofors och Torsåker. Hon är född och uppväxt i industristaden Borlänge och har hunnit bo i bland annat Göteborg och Örebro innan hon hamnade i Stockholm. Hon är nyfiken på livet och slänger sig gärna ut i nya utmaningar och äventyr. Hon har en stor tilltro till människor och försöker se det goda i alla. De senaste åren har hon arbetat som teaterlärare och är nu verksam inom barn- och ungdomsteaterförbundet Ung Teaterscen.

JOHAN OHLSSON

Johan följde med projektet till Ovanåker. Johan är, 39 år och lärare i engelska och svenska. Skivsamlare och musikentusiast. Johan är uppvuxen i Sandviken, men är numera bosatt i Göteborg. Som gammal bruksortsbo har han kärlek för såväl stad som landsbygd.

JOHAN LUNDIN

Johan följde med till Österfärnebo och Gysinge. Johan är uppväxt på landet i Skåne men har därefter bott i större städer. Senast i Stockholm där hen studerade textil konst på Konstfack. Johan är verksam som konstnär och kursledare och bor nu i Malmö.

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse