Hofors

När vi startade det här projektet letade vi efter platser som kunde tänkas passa ihop med projektets ide. Vi ville förändra vår egen, och andras syn på att “Här finns inget att göra” eller “Där kan man ju inte bo”. Sådant alla hör när det växer upp i vad andra kallar “periferin”.  Vi visste att vi skulle bli motbevisade, men inte i vilken grad det skulle ske. I Hofors fick vi in flest förslag i lådorna, en strid ström på tips och idéer. Men det var svårare att få tag i folket som lämnat dem. Ett tag var vi lite oroliga att Saga inte skulle träffa en endaste själ när hon var här. Men vi fick fel, väl på plats öppnades orten upp och resultatet blev en fantastisk resa. Nyckeln är att vara där, i nuet, uppleva, sova och andas på platsen. Skaffa sig sin egen upplevelse, istället för att höra den på omvägar.

 

Till Hofors Kommuns hemsida

 

SAGA RESER TILL HOFORS

“Att få ta del av den här upplevelsen är något av det bästa jag gjort. Naturen, föreningarna och de olika arrangemangen var väldigt fint men det jag ändå tar med mig mest är mötet med alla människor. Det här är platser jag gärna besöker igen.”

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse