Färnebo4

DAG TVÅ

HANDLAR KVÄLLSMAT PÅ ICA

DAG TVÅ

KVÄLLSPROMENAD PÅ JÄRNVÄGSBROARNA

Efter middagen vandrar vi ut mot järnvägsbroarna i Gysinge, som så många rekommenderat oss att se. Det är en lätt vandring på en rak banvall ut mot Dalälven. Vi vandrar tills vi passerat alla broar och kommer till ett buskage vi misstänker skulle kunna vara Uppland.
Maud berättar om järnvägsbroarna

Gå till järnvägsbroarna på cykla och paddlas hemsida

DAG TVÅ

EN BALANSAKT

 

DAG TRE

GYSINGE VANDRARHEM

De senaste två nätterna har vi övernattat på gysinge vandrarhem som Maud och Jenny på Brukshandeln driver. När vi träffade Maud berättade hon lite om husets historia.
 

Maud berättar om vandrarhemmet

Gå till vandrarhemmets hemsida

DAG TRE

BRANDBILSMUSÉET

På morgonen öser regnet ner! Linas fru Nanna ringer upp oss och föreslår att vi ska träffa Olle på brandbilsmuseet istället för att åka ut till Ulviksbo och se på bikuporna som vi har planerat. När vi ringer upp Olle på brandbilsmuseet håller han med, och i ett nafs har vi ändrat planerna och beger oss till brandbilsmuseet i Gysinge istället.
 

Om hur museet hamnade här

Om Ångsprutan

Gå till museets facebooksida

DAG TRE

ATT SAMLA PÅ BRANDBILAR

Olle visar oss runt i museet och berättar om de olika bilarna, några har använts på gysinge bruk, medan de andra är en blandning av olika äldre bildar som både museets stiftelse eller medlemmar äger. Johan och Fredrik provar på att sitta i den amerikanske brandbilen som är gul. Vi testar även ljudet i den gamla brandtutan som pumpades för hand.

Om att samla på brandbilar

Ljudet av en brandtuta

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse