Hofors 1

DAG ETT

SAGA KOMMER TILL TORSÅKER

Vi har bestämt att mötas upp vid Torsåkers Station. Saga kommer med tåget från Stockholm. Regnet öser ner. Stationshuset vi trodde skulle finnas är borta sedan länge så vi tar skydd i busskuren som står på perrongen.

DAG ETT

LUNCH PÅ GÄSTIS

Vi börjar resan med att äta. Och presentera våra resplaner för Saga. Saga börjar resan med att bli vän med bartendern på Gästis.

Klicka här för att gå till Gästis hemsida

 

DAG ETT

ORMSJÖN

DAG ETT

FLUGFISKE MED FFK DUNKROKEN

På Bessemerfesten var vi tältgrannar med FFK Dunkroken. En Flugfiskeförening. I två dagar hängde vi på torget i Hofors centrum och självklart lämnade de in tips om att fisket, det är fint i Hofors. När Saga väl kommer öser regnet ner, men FFK Dunkroken ställer upp ändå, och tar med oss med ut till deras sjö i skogen!

Om FFK Dunkroken och Ormsjön

Gå till FFK Dunkrokens hemsida

DAG ETT

GREJEN MED FLUGFISKE

Saga har aldrig flugfiskat förut men hon tar utmaningen på allvar och kämpar med kasten i regnet, medan vi och Dunkrokens medlemmar hejar på.

Om vad som är grejen med flugfiske

Om varför en bara fiskar med fluga

DAG ETT

SAGA FISKAR

 

DAG ETT

I KOLARSKOGEN

När vi besökte Hofors Kolare rekommenderade Karl-Henrik oss att se filmerna “I Kolarskogen” av Erik Eriksson. Som studiematerial och för att Karl-Henrik lovat att det är en av de bästa skildringarna av kolning, lånar vi in filmerna från biblioteket i Söderhamn. Oturligt nog är skivan med del 2, filmen om själva kolningen, repad och vi får bara lära oss om hur en bygger res.

 

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse