Hofors 4

DAG TRE

NATT I KOLARSKOGEN

DAG TVÅ

EDSKENS CAMPING

Utan att riktigt tänka på att det blivit så, har vi bokat in en övernattning på en camping under varje resa. I Hofors blev det Edskens Camping. Precis på gränsen till dalarna.

Gå till Edskens hemsida.

DAG TRE

ORIENTERARE I SKOGEN

Ibland blir det inte som en tänkt sig. Men fint ändå. Vi hade tänkt att beskåda en synnerligen stor tall vid Haifstugen (det var vad tipset förtäljde). Men kartorna, google och internet gav oss för många olika förslag på hur vi skulle åka dit, så det slutade med att vi inte kom dit alls. Istället träffade vi på en trevlig orienterade i skogen. Han har flyttat hit från norra Sverige och trivs bra i Hofors. “Lagom stort och nära till naturen” Det är synd om stockholmarna säger han “De vet inte vad de missar”.

DAG TRE

LUNCH I HOFORS

DAG TRE

WALLS KALKBROTT

Det är lättare, men inte helt lätt att hitta till Kalkbrottet i Wall. Hit görs många utflykter under sommaren. Vi ser spår efter grillfester och bad-kalas överallt. Vattnet är kallt, iskallt och kristallklart. Vi klättrar runt och hittar fantastiskt fina skrymslen och vrår.

Hitta till Kalkbrottet

DAG TRE

HOFORS

Hofors centrum är byggt för en befolkning på ca 16 000 pers. Så såg det ut förut, när bruket var grejjen. Idag har bruksdöden drabbat många platser i sverige, men i Hofors finns det kvar! Berättelserna vi får höra om  om bruket är många, och förresten så heter det inte stan. Det heter bruke. Kommer en själv från en bruksort kan en visan utantill, bruksmentalitetens alla fina och mindre roliga sidor sitter i ryggmärgen. När vi väl kommer folk nära, är det ingen hejd på engagemanget och under ytan finns massor mer historier och saker att göra.

Gå till Hofors kommuns hemsida

DAG TRE

 

 

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse