Hofors 5

DAG TRE

GALLERI BGB

Bengt Göran Bengtsson driver galleri BGB i Hofors. Förutom galleriet som finns i huset, hyr han ut delar av det som ateljéer och replokaler. Vi träffas för att prata om hur det varit att driva galleri i Hofors och om intresset för konsten.

En kort intervju

Vad gillar du för konst

Gå till galleriets hemsida

DAG TRE

KONSTINTRESSET PÅ BRUKET

Bengt visar Saga och oss sin privata samling, väggar fyllda med konst. Bengt-Göran överraskar Saga med att ge henne en tavla av en Chagall att ta med sig hem.

Från lokalt galleri till rally

Om ateljeérna och replokalerna

Konstintresset på bruket

DAG TRE

IRIS SANTEN OCH KONSTEN

Iris Santen hyr sin ateljé av Bengt Göran. Vi träffas en dag och pratar om konsten och tiden. Hur bilderna sakta tar form och blir tydligare och tydligare. Iris jobbar inför en utställning hon ska ha på BGB till hösten.

Läs mer om Iris utställning i Arbetarbladet

DAG TRE

HOTEL BERGSMANNEN

Vi övernattar på Bergsmannen, mitt i Hofors centrum.

Gå till Hotell Bergsmannens hemsida

DAG TRE

LJUDET FRÅN VERKET

Vi begav oss ut i Hoforsnatten för att lyssna till verket. Vi  spelade in ljudeti natten och av detta har vi skapat ett ljudspår där alla ljud, förutom trummorna kommer från verket. Detta spår ligger till också till grund för musiken till filmerna på de andra sidorna.

Hofors järnet ljudet

DAG TRE

En kort version av ljudverket och bilder från promenaden i natten.

DAG FYRA

YOGA I HOO

Lisan och Jan har flyttat till Torsåker från Holland. Idag driver Lisan byns första yoga-ställe och Jan jobbar som snickare. Vi bokade in oss på ett pass yoga på morgonen och efter yogan åt vi lunch tillsammans i trädgården.

Om hur det var att komma hit och vad som händer när en kör i diket

Om att driva företag på landsbygden och varför annonser är onödiga

Gå till Hoo Yogas hemsida

DAG FYRA

MOT GAMMELSTILLA BRUK

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse