Hofors 6

DAG FYRA

GAMMELSTILLA

Efter en lång raksträcka genom skogen bort från bygden kommer vi till Gammelstilla. Gammelstilla är ett av alla de mindre bruken som drogs med i bruksdöden. Idag har bruket fyllts med annat. Vi pratar med Lena som driver Gammelstilla Cafe. Nu finns bland annat både teater, whiskydestilleri,  konststig och loppis i byn.

Lena berättar om Gammelstilla

DAG FYRA

AMATÖRTEATER-
FÖRENINGEN TORS HAMMARE

Amatörteaterföreningen Tors Hammare har funnits sedan 1983 och de levererar minst en föreställning i Gammelstilla varje år. Vi går på föreställningen “Den Gamla Dansbanan och den Stora Stora Stora Kärleken”. Detta var tyvärr den sista föreställningen skriven av föreningens manusskrivare, eldsjäl Invgar Persson.

Gå till föreningens hemsida
Läs en recension av föreställningen i Gefle Dagblad

 

DAG FYRA

BO PERSSON PÅ DRAGSPEL I PAUSEN

 

DAG FYRA

EN TUR MED FLYTBRYGGA PÅ DAMMEN

Efter föreställningen möter vi upp Lena som har förberett en picknick och en tur med flytbrygga på dammen åt oss. Det utlovas “skrönor och osanningar om Gammelstilla” från kaptenen, men också att vi ska få se den mystiska ön som dyker upp mitt i dammen varje sommar.

Hur de är på byn, med folk och så

Om gammelstilla byalag och dammen

DAG FYRA

VI ÅTERVÄNDER TILL GÄSTIS

På kvällen återvänder vi till Gästis. Där var det fest. Vi vågar inte riktigt gå in i det andra rummet där vi tror att en möhippa pågår. Vi träffar även på  kocken från vårt förra hotell.

Kom till byn genomfördes av Konstfrämjandet med stöd av Hofors, Kommun, Ovanåker Kommun, Sandvikens Kommun, ABF, Kulturbryggan, Region Gävleborg och Gunvor Göranssons Kulturstiftelse